Inför v. 38

Hej alla!

Ännu en vecka har gått i rasande tempo! Jag var hemma en dag dessutom med min ene som så för mig gick det snabbare…

Vi har kommit igång med arbetet kring den magiska dörren på riktigt nu och jag hoppas ni beskådat era barns första kapitel (de som är klara och upplagda här vill säga). Alla har arbetat så bra! Jag kommer lägga upp nya under helgen så håll utkik!

Jag har börjat introducera dom lite i hur man tänker när man bedömer ett arbete. Att jag bedömer för att de ska ha en chans att veta vad de behöver förbättra för att komma ett steg framåt – detta är viktigt och så småningom kommer de vara duktiga på att sätta ord på vad de är bra på och vad de behöver utveckla för att komma vidare till nästa steg. De har fått med sig bedömningar hem (nästan alla). De som inte fått med det hem kommer få hem det nästa vecka. Jag vill att ni tittar igenom denna tillsammans med era barn. Jag vill att barnen ska få försöka berätta vad vi gjort med dom och hur man kan tänka.

Om ni har dator hemma med något ordbehandlingsprogram är det bra om ni  låter dom skriva lite där för att lära sig hitta bokstäverna lite snabbare. Vi kommer arbeta med att lägga upp allt digitalt vilket gör att de kommer behöva träna lite på detta.

Från nästa vecka kommer jag att ge läsläxa mer strukturerat då vi ska försöka att testa av var alla är i sin läsutveckling först.

Läxorna har jag tidigare haft måndag till måndag men jag ändrar till fasta läxdagar istället från nästa vecka. Dessa dagar kommer komma upp som ett inlägg i bloggen!

Benny har fått äran att följa med Ronja hem denna helgen – ska bli spännande att få höra vad han hittat på hemma hos henne!

Nästa vecka har vi lite datum att komma ihåg:

Onsdag: Simtest år 3 – Badkläder med till Rödeby denna dag – lapp finns i väskorna!

Torsdag: Fotografering – lapp finns i väskorna!

Fredag: Skoljoggen – sköna kläder efter väder och en liten fika! Lapp kommer nästa vecka!

Kolla Sofies Information! Hon har lagt in lite om sina ämnen och om henne själv!

Ha en skön helg!

Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *