Vecka 36-37

En vecka till har gått i rasande tempo. Många förkylningar har avlöst varandra mestadels har det handlat om halsont och feber.

Den magiska dörren har börjat ta form och framsidan finns att beskåda på respektive barns flik. Snart kommer kapitel ett att skrivas in också och där tränar vi på att beskriva en person. I svenskan för övrigt har vi pratat om verb, adjektiv och substantiv.

I engelska har treorna tränat på att säga vad de heter och vad de gillar. De har lärt sig lite nya glosor. De har fått prova leken ”Simon says”. De som tycker det är kul får gärna kolla in engelskabloggen som är till år 4 – 6 där det finns lite länkar längst ner till lite bra engelska sidor med spel och frågesport på engelska. Länk till den bloggen är här ovan där det står Engelska år 4.

Fyrorna har fått första läxan i engelska. Den finns på bloggen och om ni undrar över något där får ni fråga mig! Am, are, is ska vi arbeta med nästa vecka lite mer och även att skriva om oss själva på engelska.

Vi har pratat mycket om hur man ska vara mot varandra och att det är viktigt att alla är goda förebilder för de yngre eleverna på skolan. Vi har pratat om hur viktigt det är att även om de vuxna vänder ryggen till eller om man är på fritids istället för i skolan är det lika viktigt att man är en bra kompis och att man följer alla reglerna på ett bra sätt.

Nästa vecka kommer vi att ha ett pass med faddergrupperna igen där vi gör lite samarbetsövningar för att lära känna varandra ännu bättre.

Ha en skön helg! Benny Boy ska följa med Paulina hem så ni två får ha en extra bra helg och jag väntar med spänning på att få ta del av vad ni har hittat på!

Anne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *